A fotózás és én

2020.05.01. A fotózás és énA fotózással a kapcsolatom azt hiszem, születésem óta tart. Anyai nagypapám és édesapám is egész életükben fotóztak. A papámnak saját sötétkamrája is volt, az összes képét ő hívta elő, nagyrészt fekete-fehérben. Apu pedig amióta csak az eszemet tudom, kimegy a természetbe fotózni, vagy épp minket, a virágait, életének különböző eseményeit örökíti meg nem csak képen, hanem videón is. A nyolcvanas évek első felében születtem, mégis pár napos koromtól kezdve követhető a gyerekkorom, sőt a családom élete a születésem előttről is. Kiskoromban rendszeres elfoglaltság volt a diavetítés apu képeivel, legyen szó mindenféle állatról vagy családi nyaralásról a Balatonnál. Így mondhatjuk, az életemnek mindig is szerves része volt a fényképezés. 

Én a kis kompakt tanulógépemet több, mint hét éve hagytam magam mögött, mikor megkaptam az első tükörreflexes gépem karácsonyra (egy Canon EOS 650D-ről van szó). Azóta is azt használom. Következő évben apának is ugyanolyan gépe lett, így együtt fedeztünk fel sok mindent. Utána megkértem egy fotós ismerősömet, adjon nekem pár magánórát, hogy az alapokat segítsen elsajátítani. Az a három óra sokat segített nem csak a technikai ismeretekben, hanem a kompozíciókat illetően is. Ennél többet soha nem tanítottak nekem ebben a témában, de érdekel, és amikor csak tehetem, gyakorlom. Azt viszont külön kiemelném, hogy nem vagyok profi fotós, maximum a haladó szint alján vagyok. Túlzottan is támaszkodom a gépem automatikájára, mert a számokat képtelen vagyok megjegyezni, hogy egymáshoz viszonyítva hogyan is kellene állniuk. Sokkal inkább ösztönösen fényképezem, nem elég tudatosan. Így ez az írás inkább a személyes gondolataimról, tapasztalataimról szól, nem útmutató, nem tanító célzattal készül. Már év elején is arról szólt a fogadalmam, hogy szeretném, ha a képeim fejlődnének, és remélem, ez sikerült is. A kérdések, üzenetek, a kedves érdeklődés indították el bennem ezt a bejegyzést. 

A bloghoz kezdtem el komolyabban időt szánni a fényképezésre, hogy személyesen illusztrálhassam az oldalt, de őszintén szólva nem voltam sosem elégedett a végeredménnyel. Közel egy éve volt egy balesetem, ami miatt tartósan a mai napig nem tudok lábraállni, így elmondhatom, számomra a karantén már jó ideje tart. Elsőre elég hirtelen történt minden, kellett pár hét, hogy lenyugodjak. Ez után viszont egyértelmű lett számomra, hogy ezt az időt ki szeretném használni és tanulni, vagy legalábbis fejlődni szeretnék. Felkeltette a figyelmemet egy YouTube videó végén a Skillshare reklámja, amiben két hónap ingyenes használatot kínáltak és azonnal regisztráltam is. Ebben a két hónapban majdnem minden nap felmentem az oldalra és kreatív írással, blogolással, instagrammal és fotózással kapcsolatos oktatóvideókat néztem. Szerencsém volt, mert mikor törölni szerettem volna egy nappal a határidő előtt a regisztrációmat, újabb egy hónap ingyenességet ajánlottak. Mikor pedig lekerült a sín a lábamról és mozgékonyabb lettem, elkezdtem kipróbálni azt, amiről addig csak jegyzeteltem.

A Skillshare-en a számomra legfontosabb videó arról szólt, hogyan találjuk meg a saját stílusunkat. Az előadó azt javasolta, használjuk nyugodt szívvel az Instagramon a mentés funkciót, majd kezdjük analizálni a kedvenc képeinket. Hangsúlyozom, ez egyáltalán nem konkrét képek lemásolásáról szól. Ez leginkább egy kis önvizsgálat arról, milyen képek megalkotása a cél, és hogyan közeledjünk azokhoz a technikákhoz, amivel elérjük  azt. Én megtanultam belőle, hogy szeretem a kontrasztos, mégis mély színekkel telített képeket. Nem kedvelem a mesterséges fényt vagy a vakut. Viszont számomra öröm játszani a formákkal, különböző témákkal, színekkel. Szeretem az “esős napon bekuczkózós” hangulatot, amit egyébként ugyanúgy napközben, fényes napsütésben lehet legszebben megcsinálni. Másoknál csodálom, ha azonnal felismerhetőek a stílusukról, színvilágukról, de nekem ez valamiért nem megy. Élvezem a változatosságot: ugyanúgy szeretek felülről, mint dőlt szögből vagy szemből fényképezni. Bár a könyvek inkább csendéletet kívánnak, én szívesen viszek bele valamiféle dinamizmust, mozgást, ezzel szívesen kísérletezem, közben jól szórakozom. Ami a szerkesztést illeti, nem használok Photoshopot vagy Lightroomot, csak a MacBookom képszerkesztőjét, ami alapból benne van, nem fizettem elő semmilyen plusz funkcióra. Leginkább a fényerővel, színekkel, vágással, olykor egy kis retusálással szerkesztem a képeimet.

Hozzászólásban kaptam a kérdést, honnan van mindenféle kellékem. Most úgy érzem, elsőre nem adtam teljesen átgondolt választ, de elgondolkoztam rajta. Persze, vannak beruházásaim fotózással kapcsolatban, mint a különböző hátterek, az állványom, a varázsvilággal kapcsolatos gyűjteményem, illetve meglepetésdobozok különféle elemei. Ehhez hozzátesz az a tény is, hogy nem szeretek kidobni semmit, ahogyan például apukám sem. Vele elég sokat csereberélünk mindenfélét, és ő meglátja abban is a kincset, amit mások kidobnának, és biztos, ami biztos megkérdezi, engem érdekel-e az adott dolog (például egy régi parfümös üveg). Illetve többször fotózom külső helyszínen, vendégségben, akár étteremben is, hogy változatos hátterek, elemek legyenek a különböző képeimen. De szerintem a kellék, amire leginkább szükség van, az az erre átállt gondolkodásmód. A nézőpont, miszerint az egész világ sörnyitó fotóskellék. Étel, ital, más könyvek, háztartási eszközök, ruhák, poharak, gyertyák, kerti felszerelés, növények, a leghétköznapibb dolgok… Nem kell semmi bonyolultra gondolni, általában a legegyszerűbb megoldás ott van a lakásban. 

Ezt érdemes kombinálni azzal a hajlandósággal, hogy a fotó tárgyát tényleges tárgyként kezeljük, vagyis ne féltsük bepiszkolni. Én már nyomtam könyvet virágföld és homok keverékébe, hogy egy robbanás állapotát idézzem elő, egy másikat egy halom olvadó jégre tettem fél órára, a harmadikra egymás után többször cseresznyelevet fröcsköltem, a negyedik tojásfehérjét kapott, az ötödik tejeskávét. Félreértés elkerülése végett, nem az volt a célom, hogy tönkretegyem a könyveimet, mindegyiket le tudtam törölni és nem tettem bennük visszafordíthatatlan kárt. De el tudom képzelni, hogy valakinek már ez is sok. 

Ha van egy jó ötletünk, ami a könyv témájához, borítójához illik, szintén egy másfajta gondolkodást igényel, hogy ne úgy közelítsük meg a képet, hogy megtegyük vele konkrétan, ami esetleg károsítaná, hanem hogy mit tudunk tenni, hogy úgy nézzen ki, mintha… Mivel tudunk csalni picit, milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre, ami segíthet? Például a Mi vagyunk a medvékhez a könyvet nem dobtam bele egy jeges tóba, hanem egyszerűen betekertem enyhén gyűrött fóliába, majd rátettem egy sötétkék háttérre, a kép négy sarkában a könyv magasságáig falapokat helyeztem el, arra rátettem egy plexilapot, amin egy tejüvegszerű fólia volt. Ezen a fólián vágtam egy kör alakú lyukat a könyv fölött, és az összes jeget, amit előző este betettem a fagyasztóba, szétvagdaltam és elhelyeztem a lapon, majd melléjük tettem a kitömött cipőt és lefröcsköltem mindent vízzel. Ezt lefényképeztem három különböző szögből vagy hatvanszor és a legjobb kép nyert.

Amiről ennek kapcsán mindenképpen szeretnék beszélni, az ami egy-egy fotó mögött van és amit sokan mégsem látnak. Ez pedig a rengeteg idő, munka és energia, amit akár egy képbe bele lehet sűríteni. Az évek során rengeteg hiba után jutottam el az olyan képekig, amikkel kvázi elégedett vagyok. A mai napig van olyan, hogy csinálok többszáz képet, amiből lehet, hogy egy sem sikerül. Vagy a fotóban szereplő jelenséget kell kikísérleteznem, vagy a kompozícióval van valami probléma, mert a fejemben még jó ötletnek tűnt, vagy az egyik szögből jó a kép, a másikból már nem, vagy rossz helyre fókuszálok, nincs elég fény, vagy a beállításaim észrevétlenül elnyomom… stb. Ilyenkor amit teszek, hogy másnap tanulva az előzőekből újra belevágok addig, amíg nem lesz olyan a kép, amit már magabiztosabban adok ki a kezeim közül. Amik sikerültek, azok között van olyan képem, amit egy órámba került előkészíteni úgy, hogy már előző este kellett hozzá egy-két dolog. Majd újabb egy óra, hogy mindenféle szögből, különböző variációkban kísérletezzem. Azután el kell pakolni és kezdem a válogatást, szerkesztést. Ez olyasmi, mint a főzés: az ember megveszi a hozzávalókat, előkészíti őket, azután jön maga a főzés és tíz élvezetes perc keretén belül elfogyasztja a család, majd kezdődhet a mosogatás.

Összességében azt mondanám, izgalmas ez az utazás és szerintem élethosszig tartó fejlődés, tanulás, gyakorlás, ami vár rám. Mint mindent, ezt is érdemes szívvel-lélekkel, kitartással csinálni, várni a megfelelő tanítóra, eszközökre, témára. Senki nem fogja ezt két perc alatt elsajátítani, ahogy én is hét év után (vagy igazából harminchét év után) még mindig inkább az elején vagyok… Viszont nagyon jól jöhet az olyan időkben, mint a mostani, hogy van egy elfoglaltság, ami megnyugtat és leköt. Nektek is kitartást és sok megörökítendő szépséget kívánok! 

Legvégül pedig ajánlanék Nektek pár instagrammert, akiket szerintem érdemes követni:

some_books_from_anna

View this post on Instagram

A tudatos vásárlás most még inkább fontos ebben a nehéz helyzetben. Ha vásárolunk és ha tehetjük, támogassuk azokat, akiket pár hónap múlva is látni szeretnénk. "Gondoljatok a kicsikre, gondoljatok a függetlenekre, gondoljatok az őstermelőkre, a családi és egyéni vállalkozásokra, a szerelemprojektekre, a nonprofitokra, az icipici boltokra, kiadókra." Hiszen ők adják hozzá azt a bizonyos pluszt, a lelket 🧡 Ne az akciós webshopokból és a szupermarketekből vásároljatok most, ha tehetitek! Most kell igazán tudatosnak lennünk, mert sokaknak a fennmaradása a tét! •••••••••• Szegedieknek figyelmébe ajánlom az @akombakomszeged gyerekkönyves- és játékboltot, ahol 5000 Ft felett ingyenesen házhozszállítanak. De ott van még pl a @csirimojo is, akiktől a fenti gondolatot idéztem. Igényes, nem mindennapi gyerekkönyveket adnak ki, nézzetek szét a webshopjukban!

A post shared by Anna (@some_books_from_anna) on

kenyan library

bookhangoverhu

foldedpagesdistillery

View this post on Instagram

Tell me a book you haven’t read that you feel like you ought to read for whatever reason. If you’ve been following me for awhile, then you know I’ve never read anything by Jane Austen and that I finally got the audio for “Pride and Prejudice” last week. (Also, thank you to all the people who held a DM intervention for me and told me to please get the Rosamund Pike audio over the one I had. 🤣🤣🤣. There were a lot of feelings and you can’t just brush off that many people with strong feelings about it! Ha) . 🌸 Shortly after, this gorgeous Jane Austen tarot deck arrived at my door, gifted by @penguinrandomhouse. It just kind of felt like fate was telling me I was on the right life path. 😂😂. I collect tarot decks and whether I end up loving Jane Austen’s books or not, I’m obsessed with this one just for the sheer beauty of it. But my fingers are crossed that I’ll come to meet and love all the characters in these cards and love this deck on a more emotional level. . 🌸 This week I decided I’d like to learn a little more about Jane Austen, since she’s been on my mind so much. Here are a few fun facts that you may already know about her, but are new to me: . 🌸 🖋She initially published her novels anonymously. At the time it wasn’t respectable for a woman to be anything other than a wife or mother. The author was listed as “a lady” . 🌸 🍻She brewed her own beer! I imagine it was a common skill, but it’s still kind of funny to think of her brewing her own specialty beer at home. (Her specialty was spruce beer with molasses) . 🌸 😒She dedicated “Emma” to The Prince Regent, who she did not like due to the way he treated his wife. But he really liked Austen’s work and made a subtle order that her next novel should be dedicated to him. . 🌸 I have enjoyed reading about Jane Austen and her spirit and am so far enjoying Pride and Prejudice! . 🌸 #janeausten #prideandprejudice #mansfieldpark #senseandsensibility #Emma #northangerabbey #persuasion #jacquioakley

A post shared by Folded Pages Distillery (@foldedpagesdistillery) on

tizkicsikonyv

View this post on Instagram

Egyelőre úgy tűnik, hogy maradok a Collinsoknál: Suzanne Collins Éhezők viadala-trilógiája után (amit természetesen egyszerűen imádtam) most Sara Collinstól olvasom a nemrégiben megjelent Frannie Langton vallomásait. Elég hamar beszippantott a könyv, amelynek cselekménye egyébként pont áprilisban indul, csak éppen 194 évet ugrunk vissza az időben: az 1800-as évek első felében egy mulatt cselédlányt gyilkossággal vádolnak. A regényben az ő történetét ismerhetjük meg: honnan jött és ki is valójában – hogy aztán elérkezzünk addig a pontig, hogy egy gyilkosság vádlottjaként néz szembe az ismeretlennel. . Bár még viszonylag az elején járok, már most teljesen magával ragadott ez a meglehetősen felkavaró történet. Hasonlítják ugyan az Alias Grace-hez, de mivel én ezt nem olvastam, így nem tudok erről nyilatkozni. Nekem hangulatát tekintve Jessie Burton könyvei (A Babaház úrnője, Múzsa) jutottak elsőként eszembe, de a Bíborszín [Alice Walker], vagy épp A föld alatti vasút [Colson Whitehead] stílusa sem áll túlzottan távol tőle. . (Azt meg már nem is említem, hogy nagyjából elsírom magam a gyönyörűségtől, ha csak rápillantok a borítóra – ami a tehetséges @federmarta munkája.) . #olvassotthon #frannielangtonvallomásai #theconfessionsoffrannielangton #saracollins #librikiado #lassuljle #könyv #irodalom #mutimitolvasol #olvasnijó #olvasnibárhollehet #énisolvasok #bookstagram #igreads #vscohungary #mik #instahungary #ikozosseg #csendéletkép #otthonolvasok

A post shared by Daniella / tíz kicsi könyv (@tizkicsikonyv) on

accio_library

View this post on Instagram

🌟🌟🌟 GIVEAWAY CLOSED🌟🌟🌟 . . Happy Monday all! I’ve partnered up with @themeltinglibrary to bring you all the Magic is Might Monthly Candle Giveaway….Extravaganza! For the next few weeks, we will be hosting a few giveaways to give you a chance to win a Harry Potter candle. YES THE FROSTED JAR ONES. Even if HP isn’t your cup of tea, THESE CANDLES SMELL INCREDIBLE. The first one is The Boy Who Lived and the giveaway begins today and ends next week on 03/02. The rules are as follows: . 🌟Must be following both @themeltinglibrary and myself @accio_library 🌟Tag a friend below! Share the HP Magic 🌟Answer the question: Who is the superior character. Dumbledore or McGonagall? You can add a reason to create more of a ruckus! Lololol 🌟Must be a PUBLIC BOOK RELATED ACCOUNT. Please no repost accounts! 🌟You can share in your stories for an extra entry . I will be checking to make sure all the rules are followed. This giveaway is open internationally and not affiliated with Instagram. . . . #bookish #bookobsessed #bookphotography #mybookfeatures #darlingmovement #bookstagram #bookworm #mybookfeatures #mybook #mybooklife #coffeeandseasons #coffeeandbooks #winterishere #thepalepaper #harrypotterbooks #harrypotterseries #harrypotterfan #onsundayswepostpotter

A post shared by Patricia (@accio_library) on

tbreni

as_thornton

jesuiseszti

View this post on Instagram

Azt hiszem, mindig is szerettem a madarakat, de az utóbbi időben már az is totálisan felvillanyoz, ha csak séta közben nézhetem őket. Annyira sokszínűek, szépségesek és kecsesek, hogy nem lehet betelni velük! 🌟 Ez a kék cinege is gyönyörű példány, főleg a világoskék tollazata miatt. 🐦 . . #bluetit #titmouse #bird #birdphotography #birdsofinstagram #birding #bird_captures #birdwatching #cutebirds #feather #feather_perfection #feather_features #kings_birds #nature #naturephotography #naturelovers #naturalbeauty #nature_sultans #nature_of_our_world #mothernature #wildlife #wildlifephotography #scandinavia #sweden #sverige #sweden_images #sweden_nature #lifestories_community #mik #instahun

A post shared by @ jesuiseszti on

kopernikk

szabo_ervin_edward

View this post on Instagram

🐻 Editat cu monitor LG 34WKU95U, @lg_romania

A post shared by Szabó Ervin (@szabo_ervin_edward) on

maw_reads

View this post on Instagram

Znacie to uczucie, kiedy po przeczytaniu książki macie ochotę orozmawiać o niej z każdą osobą, która spotkacie a swojej drodze? 🙈 Jeśli tak, to podzielcie się koniecznie tytułem 😀 _ Ja mam to uczucie po "Dziewczynach Znikąd". Przyznaję, że książka mnie zmiażdżyła, wywarła ogromne wrażenie… nie mogę przestać o niej myśleć, ale z jakiegoś powodu ciężko mi złożyć kilka zdań, żeby o niej opowiedzieć. _ Historia ofiary zbiorowego gwałtu popchnęła trzy młode dziewczyny – Grace, Rosina i Erin – do walki o własne prawa i lepszą przyszłość dla wszystkich kobiet. Trzy nastolatki mówiące stanowcze NIE szowinizmowi i seksizmowi spotykają się ze znieczulicą mieszkańców miasta. Ich historia doskonale pokazuje siłę kobiet i to, co mozna osiągnąć, kiedy dąży się do czegoś wspólnie. Wsparcie innych kobiet jest ważne w każdej sytuacji, ale w tych najcięższych dla nich momentach, staje się bezcenne. Pamiętajmy o tym, że "nie" zawsze znaczy "nie", bez względu na wszystko. Ciężko o tym czytać, ciężko pisać, ale warto to zrobić i warto rozmawiać… Mało jest tak mądrych, ważnych i uświadamiajacych książek dla młodzieży. _ To niezwykle emocjonująca powieść, napisana tak, że nie sposób nie wczuć się w sytuację bohaterek i nie sposób nie solidaryzowac się z nimi. Na uznanie zasługuje też rewelacyjnie wykreowana postać Erin, dziewczyny z Aspergerem. Musicie ją poznać. Dziewczyny, przeczytajcie ją i polećcie swoim przyjaciólkom 💕 ____________________ #DziewczynyZnikąd #AmyReed #TheNowhereGirls #książka #PoradniaK #czytambolubię #bookstagrampl #bookstagram #visualcrush #moody_tones #verilymoment #alliseeispretty #darlingdaily #teatime #teaaddict #czasnaherbate #myhappytime #stilllife_perfection #stilllife #calm_collected #calmversation #embracingslowerlife #cozyness #raindrops #rainyday #simplethingsmadebeautiful #simplemoments #softdreamyphotography #9vaga_stillife9 #loveliest4

A post shared by Miłka Awgul 📷 (@maw_reads) on

eotvosnatalia

View this post on Instagram

az egyik aktuális olvasmányom a @librikonyvkiado jóvoltából, köszönet érte. 🥰📖 alapvetően lassan olvasok, de #fvárkonyizsuzsa kötetét még lassabban olvasom. nem akarok egyetlen fontos gondolat felett sem átugorni. a Férfiidők lányregénye telitalálat számomra. 🙋🏼‍♀️ a borítóról pedig “csak” annyit, hogy úgy érzem a vesémbe lát 👀 – köszönet a borítótervért és az élményért @federmarta -nak, csodálatos lett ez (is) 😇 – és tökéletesen illeszkedik a kötethez. továbbá nézzétek el nekem ezt a kicsit zsúfoltabb fotót, de egyetlen fontos szereplőjét sem akartam kihagyni a piros betűs vasárnapomnak. és a mindennapjaimnak. 😊📚❤️ #március15 #vigyázzunkegymásra #ésolvassunk 👌🏻

A post shared by TÜKÖR ÉS IRODALOM blog (@eotvosnatalia) on

alina.nos

View this post on Instagram

В наше время сложно быть беззаботной Холли. ⠀ — Смотри! Буду делать маску, как в «Завтраке у Тиффани», — сообщила я, гордо показав отрез бирюзовой ткани с золотым шнурком. — Маску? Там разве про эпидемию? — искренне удивился Дима. ⠀ Я хихикнула и принялась за выкройки. Ничто не помешает моей внутренней Одри Хепберн насладиться этим вечером! Но все попытки промурлыкать «Moon River» раз за разом перебивались главной темой из «Щенячьего патруля», кот во время съемки вежливо намекал, что предпочел бы самоизолироваться куда-нибудь подальше от людей, вторую неделю разгуливающих по его квартире, а Юля упорно вносила правки в композицию кадра. ⠀ Что ж, нужно признать: быть Холли решительно невозможно, если вы вдруг Алина 🙂 ⠀ #alinanos_popcorn

A post shared by Alina Nos (@alina.nos) on

szofisztikaltmacska

alexandriaslens

View this post on Instagram

“Curiouser & Curiouser!” – Alice in Wonderland (Will be sharing a tap to edit, BTS moments, & a process video on our stories) ———————————————————————— Remember our daughter, Emma, pretending to be Alice by the tree in our last post? I thought it would be fun to continue the story, so down the rabbit hole she went! We shot every element of this photo, including all of the props and the background ( background was captured at a different time). No stock images were used. It was time consuming, but it saves a ton of editing time! 🍄 🍄 . . . . . . . . . #disneycharacter #disneyart #enter_imagination #launchdsigns #creartmood #imaginativeuniverse #bookish #bookishlove #creative_ace #ps_sparkle #aliceinwonderland #disneylove #cheshirecat #whiterabbit #artofdisney #photoshop #madhatterteaparty #wereallmadhere #disneyart #bookstagram #disneyinsta #disney #disneyaddict #ps_float

A post shared by Alexandria | Alexandria’s Lens (@alexandriaslens) on

fannislibrary

View this post on Instagram

Nem készültem külön húsvéti képpel, mert egyik sem tetszett igazán, úgyhogy ezzel kívánok nektek kellemes ünnepeket!❤️⁣ ⁣ Nálunk a húsvét nagy családos ünnep, viszont érthető okokból ez most elmaradt.😞 Mindenesetre reggel apukám nyakon öntött egy nagy vödör vízzel, úgyhogy elhervadni már nem fogok.😃⁣ ⁣ ✨Ünnepelitek a húsvétot? Ha igen, mit hozott idén a nyuszi?✨⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #olvassesutazz #bookstagram #bookstagrammer #booklover #bookworm #bookaholic #book #thehungergames #susannecollins #agavekiado #funkopop #funko #olvasnijó #mutimitolvasol #hungary #blogger #likeforlike #like4like #followme @agave.konyvek

A post shared by Fanni’s Library✨ (@fannislibrary) on

ofpagesandpinecones

noncsi.book.wonderland

View this post on Instagram

• Kis tüzek mindenütt • . . Sziasztok! . . . "– Általában mindenki egynél több esélyt érdemel. Mindannyian teszünk olyasmit, amit néha bánunk. Ezeket a döntéseket aztán magunkkal kell cipelnünk." . . Idén már nem az első könyvre mondom azt, hogy hatalmas kedvencet avattam. Már most láttom, hogy könyvek terén ez az év nagyon kiemelkedő lesz. 🌟 . . . "Ne feledd! – mondta Mia. – Néha mindent fel kell perzselni, hogy újra tudjuk kezdeni. A tűz után gazdagabb a föld, új dolgok nőhetnek rajta. Az ember is ilyen. Mindig újrakezdi. Megtalálja a módját." . . . . #celesteng #kistüzekmindenütt #littlefireeverywhere #europakiado #book #booklover #bookworm #bookphotography #bookstagram #olvass #olvassteis #olvasnijó #mutimitolvasol #fire #bestbook #bookaholic #otthonolvasok #maradjotthon

A post shared by 🅝🅞🅝🅒🅢🅘 (@noncsi.book.wonderland) on

haileyinbookland

kamilekave

View this post on Instagram

An image from my last restaurant shoot before the Corona crisis. I love the creative presentation of the food + a food sharing concept in the restaurants that I've noticed is kind of a trend now 😊⁠ ⁠ See before and after editing of this image in my Instagram story 💗⁠ ⁠ Shot with @CanonNederland EOS R & @sigmaphoto 50mm 1.4 ART lens.⁠ ISO500 F/4.5 1/125s⁠ ⁠ Shot at @crazypianos working together with @sharmanmedia⁠ ————————–⁠ *⁠ *⁠ *⁠ *⁠ *#foodphotographer #foodfotograaf #onthetable #learnfoodphotography #seekinspirecreate #foodblogfeed #makeitdelicious #lifeandthyme #hautecuisines #foodfluffer #beautifulcuisines #hereismyfood #vzcomade⁠ #getminimal #firstweeat #lr_taste #sistermag #maistofotografija #createtoinspire #thebiteshot #tastingtable #wherewomencreate #gurushots #ofsimplethings #restaurantphotography #restaurantmarketing #restaurantfotografie #fotografiagastronomica #foodstylingandphotography⁠ #dryice⁠

A post shared by Kamile | Food Photography (@kamilekave) on

 

https://www.instagram.com/p/B97MwNzHvGh/?utm_source=ig_embed 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s